Menu

 EL FRUITTEAM

Peck

 

 


 

Qui sóc?

Ei nanos! Sóc el Peck, l’as del monopatí i el xaval més “guapo” del grup. M’agraden els préssecs perquè són dolços i diuen que són la fruita de la bellesa. Tot i que jo ara, com que porto ferros, no els puc mossegar..


La meva fruita: El prèssec

 

Els préssecs són originaris de la Xina i d’allí van passar a Pèrsia, des d’on l’Emperador Alexandre els va introduir a Europa fa més de 2.000 anys.

Els préssecs aporten energia i hidratació al cos i les varietats amb més color són les que tenen més capacitat antioxidant.

Les seves vitamines i minerals tenen molta importància en les etapes de creixement.

Els espanyols van ser els encarregats d’introduir-los a Amèrica del Sud i es va estendre el seu cultiu fins a Califòrnia, on avui dia trobem les plantacions de presseguers més grans del món.

És una fruita molt utilitzada per fer conserva, sobretot almívars. En aquest cas s’incrementa l’aportació de calories a causa del sucre que s’afegeix en el procés.

Al mercat trobem els préssec grocs, de carn dura i molt dolça; els vermells, que són més sucosos; els de carn blanca i els préssecs plans, també anomenats paraguayo o préssec xato.

A Catalunya els préssecs es cullen des del mes de juny i fins al mes d’octubre.

Sols la meitat dels préssecs que es conreen a Catalunya són per a consum propi, l’altra meitat s’exporta.

Els xinesos el consideraven la fruita de la longevitat, la immortalitat i de la bellesa. Si vols viure molts anys i a sobre estar fresc com una rosa, no et descuidis els préssecs.


 Pinta'm

prun fruitteam

 


 

 

Afrucat

Av. Tortosa nº2 Edifici Mercolleida

25005 Lleida - Spain

info@fruitteam.es

(+34) 973 220 149

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. Per saber més sobre les cookies que utilitzem i com eliminar-les, consulteu la nostra Avís de cookies.

Accepto la política de cookies d'aquesta web

Informació sobre les directrius del pluguin de Cookies de la UE